Onze Accommodatie

Onze accommodatie bestaat uit een authentieke blokhut waarvan de eerste steen al in 1965 is neergelegd. De accommodatie bestaat uit een drietal ruimtes en twee toiletruimtes, bij het huren van de accommodatie zijn al deze ruimtes inbegrepen.

overzichtgebouw

De ruimte waar men als eerste binnenkomt is onze welpenruimte, dit is de grootste ruimte en hier hebben onze jongste leden hun opkomsten. De ruimte is vanwege zijn grootte en indeling ook ideaal voor een feestje. Er bevinden zich genoeg stopcontacten in deze ruimte en door de epoxy vloer is de ruimte ook weer eenvoudig schoon te maken. De welpenruimte heeft ook een eigen gescheiden toilet en douche ruimte.

Vanuit de welpenruimte lopen we binnendoor naar onze Explorerruimte. Hier Hebben onze Explorers hun opkomsten, omdat zij wat ouder en zelfstandiger zijn dan onze welpen en Scouts staat gezelligheid hier voorop. Vandaar dat deze ruimte ook gezellig is aangekleed met een kleine zithoek met banken en een haard (enkel te gebruiken door scoutinggroepen!). In deze ruimte is ook de keuken gehuisvest met een gasfornuis (4-pits + oven), een magnetron, koelkast en grote wasbak. De keuken wordt zonder inventaris opgeleverd, buiten de apparatuur om dient dus alles verder zelf meegenomen te worden (denk hierbij bijvoorbeeld aan pannen, borden, bestek, etc).

Via de Explorerruimte zijn we inmiddels in de Scoutsruimte aangekomen. Deze ruimte is ook van buiten te bereiken middels openslaande deuren (noodsluiting, enkel van binnenuit te openen). In deze ruimte vinden we een viertal ‘patrouillehokken’ deze houten tafels met aan weerszijde houten banken huisvesten ieder tenminste 6 personen. We vinden hier ook de schoonmaakkast, hierin vindt u bezems, stoffer en blik, emmers etc. om het schoonmaken te vergemakkelijken (denk eraan dat u zelf uw schoonmaakmiddelen meebrengt!) Ook deze ruimte heeft zijn eigen haard (enkel te gebruiken door scoutinggroepen!) en leidt ons tot slot naar de ‘natte ruimte’. In deze natte ruimte vinden we een douche, toilet, urinoir en wasbak.

Alle ruimtes zijn verwarmd middels een vooraf door de huurder ingestelde Centrale Verwarming, het is voor de huurder noodzaak om met koud weer de deuren zoveel mogelijk gesloten te houden om snelle afkoeling van de ruimtes te voorkomen. De thermostaat bevindt zich namelijk in een aparte (afgesloten) ruimte. Alle ramen in het gebouw zijn middels luiken van buitenaf afgesloten, deze zijn eenvoudig door de huurder (tijdelijk) te verwijderen door binnen de borgmoeren te verwijderen. Het gehele gebouw voldoet aan alle eisen die de gemeente Nijmegen stelt (brandveiligheid, legionella etc.).

Buiten heeft onze accommodatie een binnenplaats, kampvuurkuil (enkel te gebruiken door scoutinggroepen!) en kampeerveldje. Het veldje biedt ruimte voor zo’n 5 normale tenten. Achter onze accommodatie ligt een groot weiland, ook hier mag uiteraard gebruik van gemaakt worden voor bijvoorbeeld spelletjes. Er mogen echter geen tenten, barbecues of andere dingen geplaatst worden omdat het geen eigendom van onze vereniging is.

2013-08-31 13.27.11

Wilt u gegarandeerd droog staan buiten? Dan verhuren wij diverse zaken om uw feestje tot een nóg groter succes te maken. Kijk voor de mogelijkheden bij onze tarieven.

Deel dit: