Onze Accommodatie

Onze accommodatie bestaat uit een authentieke blokhut waarvan de eerste steen al in 1965 is gelegd. De accommodatie bestaat uit een drietal ruimtes en twee toiletruimtes, bij het huren van de accommodatie zijn al deze ruimtes inbegrepen. De accommodatie voldoet aan alle eisen die de gemeente en brandweer stellen en is voorzien van een brandmeldinstallatie en alarmsysteem.

Plattegrond blokhut

De ruimte waar men als eerste binnenkomt is onze welpenruimte, dit is de grootste ruimte en hier hebben onze jongste leden hun opkomsten. De ruimte is vanwege zijn grootte en indeling ook ideaal voor een feestje. Er bevinden zich genoeg stopcontacten in deze ruimte en door de epoxy vloer is de ruimte ook weer eenvoudig schoon te maken. De welpenruimte heeft ook een eigen gescheiden toilet en douche ruimte. Bij binnenkomst dient ook hier het alarm uitgeschakeld te worden en hier kan de buitenverlichting ingeschakeld worden.

Vanuit de welpenruimte lopen we binnendoor naar onze Explorerruimte. Hier Hebben onze Explorers hun opkomsten. Omdat zij wat ouder en zelfstandiger zijn dan onze welpen en Scouts staat gezelligheid hier voorop. Vandaar dat deze ruimte ook gezellig is aangekleed met een kleine zithoek met banken en een haard (enkel te gebruiken door scoutinggroepen!). In deze ruimte is ook de keuken gehuisvest met een gasfornuis (6-pits), heteluchtoven, magnetron, koelkast en een grote wasbak. De keuken wordt zonder inventaris opgeleverd. Buiten de apparatuur om dient dus alles zelf meegenomen te worden (denk hierbij bijvoorbeeld aan pannen, borden, bestek, glaswerk, etc).

Via de Explorerruimte zijn we inmiddels in de Scoutsruimte aangekomen. Deze ruimte is ook van buiten te bereiken middels openslaande deuren (noodsluiting, enkel van binnenuit te openen). In deze ruimte vinden we een viertal ‘patrouillehokken’ deze houten tafels met aan weerszijde houten banken huisvesten ieder tenminste 6 personen. We vinden hier ook de schoonmaakkast, hierin vindt u bezems, stoffer en blik, emmers etc. om het schoonmaken te vergemakkelijken (denk eraan dat u zelf uw schoonmaakmiddelen meebrengt!) Ook deze ruimte heeft zijn eigen haard (enkel te gebruiken door scoutinggroepen!) en leidt ons tot slot naar de tweede natte ruimte. In deze natte ruimte vinden we een douche, toilet, urinoir en wasbak.

Alle ruimtes zijn verwarmd middels een vooraf door de huurder ingestelde Centrale Verwarming, het is voor de huurder noodzaak om met koud weer de deuren zoveel mogelijk gesloten te houden om snelle afkoeling van de ruimtes te voorkomen. Alle ramen in het gebouw zijn middels luiken van buitenaf afgesloten, deze zijn eenvoudig door de huurder (tijdelijk) te verwijderen door binnen de borgmoeren te verwijderen. Het gehele gebouw voldoet aan alle eisen die de gemeente Nijmegen en brandweer stellen (brandveiligheid, legionella etc.).

Buiten heeft onze accommodatie een binnenplaats, kampvuurkuil (enkel te gebruiken door scoutinggroepen!) en kampeerveldje. Het veldje biedt ruimte voor zo’n 5 normale tenten. Achter onze accommodatie ligt een groot weiland, ook hier mag uiteraard gebruik van gemaakt worden voor bijvoorbeeld spelletjes. Er mogen echter geen tenten, barbecues of andere dingen geplaatst worden omdat het geen eigendom van onze vereniging is.

Volg ons

3 months ago

Scouting Traianus
iScout 2024 Nymanus ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 years ago

Scouting Traianus
Met dank aan Bart hebben de welpjes ook weer genoten van een actieve middag: creaties van klei werden er gemaakt, een krantenmepspelletje gedaan en verstoppertje andersom. En wat blijkt? Bart weet heel goede verstopplekken op het terrein 😂 ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 years ago

Scouting Traianus
De welpenopkomsten zijn begonnen!Zonder spijkers, maar met touw en palen kun je een schommel maken. Dat begint bij het leren van knopen leggen. Dat hebben de welpjes geleerd: een mastworp en een platte knoop. Daarna hebben ze samen met de leiding een driepootje gemaakt. Wat nog een hele toer bleek. En na al die inspanning was er ook tijd voor vrij buitenspelen en binnen verstoppertje in het donker.De welpenleiding kreeg hulp van twee ex-explorers die hun pionierskunsten hadden ingezet om de kinderen een superleuke middag te bezorgen. Dus Olaf en Silvan bedankt! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 years ago

Scouting Traianus
Scouting voor kinderen van 6 tot 10 jaar!🌿Hallo allemaal!Wil je je kind graag laten kennismaken met scouting? Aankomende zaterdag 22 januari starten we met een nieuwe welpengroep bij Scouting Traianus. We hebben een leuk spelprogramma voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud. Kinderen kunnen 5 zaterdagen gratis komen proefdraaien op de zaterdagmiddagen van 22 januari tot en met 19 februari, de opkomsten zijn van 14:00 uur tot 16:00 uur. Scouting Traianus zit aan de Grootstalselaan 9 in Nijmegen. Voor aanmelden en informatie kun je mailen naar bestuur@traianus.nl of stuur een pm. Wij hebben er zin in! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

3 years ago

Scouting Traianus
In your face! The final ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook