De omgeving

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, daardoor natuurlijk rijk aan cultuur maar ook aan natuur, winkels en andere dingen om te doen of te bezichtigen. Onze Accommodatie is gelegen in een bosrijke omgeving aan de zuidrand van Nijmegen op zo’n 5km van het centrum van Nijmegen en ook niet ver van de Duitse grens. De Romeinen hebben hier al gewandeld, nu jij nog!

Video afspelen

Winkels

Op loopafstand bevindt zich een klein winkelcentrum waar men in principe alle dagelijkse benodigdheden kan kopen. Er is hier een supermarkt (Jumbo) en een drogisterij. Voor een uitgebreider assortiment is er een Albert Heijn XL een steenworp verder. Natuurlijk kent het centrum van Nijmegen ook tal van winkels om een middagje te shoppen. Voor scoutinggroepen en kampeerders die artikelen van een buitensportzaak nodig hebben is er de Spacsport en Bever zwerfsport.

Natuur

Na het oversteken van de Sint Annastraat/Rijksweg naast ons gebouw begint het Heumensoord. Een groot bos van ruim 500 hectare waarin diverse wandeltochten, fietsroutes en zelfs geocaches zijn uitgezet. In het bos dat bevindt zich ook het zweefvliegveld van malden en de restanten van een Romeinse wachtpost. Achter het weiland bij onze blokhut ligt ook een klein bosje wat uitermate geschikt is voor kleine spellen.
Nijmegen als stad aan de Waal is natuurlijk ook bekend om de Ooijpolder. De rivier de Waal staat hier natuurlijk centraal met bijhorende oude kolken en strangen, afgravingen van klei en het gemaal als pompend hart. Door een samenwerking van het Wereld Natuurfonds en Staatsbosbeheer krijgt dit gebied alle gelegenheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Tevens zijn hier midden in de natuur sporen te vinden van de IJssel linie uit de koude oorlog (1950-1968). Een leuke bijkomstigheid is dat dit natuurgebied ook ruimte biedt voor grote grazers zoals Koninkspaarden en Galloway runderen waar je gewoon vrij tussen kan wandelen.
Ook niet ver zijn de Hatertsevennen die bestaan uit ongeveer 520 hectare echte vennen en een 15e eeuwse ruïne van een kapel en de Stuwwal. Een gebied gekenmerkt door het heuvelachtige landschap met bronnen, beken en dalen.
 

Musea

Verleden en heden lopen naadloos over in elkaar in Nijmegen. Dat is ook te merken aan het museumaanbod, 
hieronder een kleine greep uit het aanbod:
  • Valkhofmuseum: naast een vaste opstelling van drie kunstcollecties, biedt het valkhofmuseum ook plaats aan bijzondere prehistorische en vroegmiddeleeuwse vondsten uit Nijmegen en Gelderland.
  • Afrikamuseum: laat haar bezoekers het historische en hedendaagse Afrika ervaren. De bezoekers zullen zich even in Afrika wanen, zeker als in het buitenmuseum nagebouwde Afrikaanse huizen binnenlopen
  • MuZIEum: het beste museum van 2005! In het MuZIEum kan je op bijzondere wijze kennismaken met het wonder van zien en de onbekende wereld van het niet-zien.
  • Nationaal bevrijdingsmuseum: op de locatie waar in september 1944 tijdens Market Garden de grootste luchtlandingsoperatie plaatsvond een museum waar u mee wordt genomen naar de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa.
  • Museumpark orientalis: biedt een moderne kijk op de drie religies die bepalend zijn geweest voor de identiteit van hedendaags Europa: Jodendom, Christendom en Islam.

Speeltuinen

In de stadsspeeltuinen de Leemkuil en Brakkefort kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Of bijvoorbeeld een bezoekje aan een kinderboerderij (Goffert) of Chimpie Champ.

Zwemmen

Nijmegen is rijk aan water, of het nu in een van de 4 sportfondsenbaden (Goffertbad (openlucht), Nijmegen-dukenburg, Nijmegen-Oost en Nijmegen-West) is of in de natuur (Berendonck, mookerplas) of misschien wat luxer in het Sanadome.

Horeca

Nijmegen kent vele restaurantjes in elke prijscategorie en keuken. Ook zijn er in de binnenstad tal van leuke cafés, kroegen en andere uitgaansgelegenheden. In de nabije omgeving van onze accommodatie zijn er ook een aantal cafetaria’s, pizzeria’s en afhaalchinezen te vinden voor de makkelijke maaltijd. In de binnenstad is ook een heuse stadsbrouwerij te vinden waar je een kijkje kan nemen achter de schermen van het brouwen en natuurlijk ook het e.e.a. kan proeven en een hapje kan eten.

Nooddiensten

Natuurlijk wil je er niet aan denken, maar mocht het zover komen dan is het goed om te weten dat de nodige nooddiensten in de buurt zijn en goed te bereiken. Onze accommodatie heeft op zeer korte afstand een tweetal ziekenhuizen in de buurt. Dit zijn het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis en het UMC St Radboud. Daarbij zijn er ook de nodige huisartsen in de buurt en voor het weekend en avonduren een huisartsenpost. Ook is tandheelkunde niet ver weg van onze accommodatie.

Voor meer info verwijzen wij u door naar de VVV Nijmegen.