Welpen

6 – 10 jaar

Ben je tussen de 6 en 10 jaar? Dan zit je helemaal goed bij onze welpengroep.

Een welpengroep bestaat uit 10 tot 16 kinderen en 2 tot 4 leiders. De groep is weer verdeeld in vier kleinere groepen of nesten: het blauwe, het rode, het paarse en het gele nest. In elk nest zitten kinderen van verschillende leeftijden. We spelen in nesten omdat het handig en nuttig kan zijn. Het geeft je beter overzicht en houvast, als jongste leer je van de oudere welpen, als oudste kun je de jongere welpen helpen en dingen leren; het is ook gemakkelijk om bij bepaalde activiteiten groepjes te maken en de nesten zijn nuttig voor nog veel meer. Maar we zijn vooral ook één welpengroep en beleven samen allerlei leuke dingen.

We komen elke zaterdagmiddag bij elkaar tussen 14:00 en 16:00 uur en doen verschillende dingen. We tekenen, kleien, knutselen of andere creatieve dingen. Maar we zijn ook elke zaterdagmiddag buiten. De ene keer doen we allerlei spelletjes waarbij we lekker kunnen rennen, springen en verstoppen. De andere keer doen we wat moeilijkere spellen die wat langer duren en waarbij je moet samenwerken. Levend stratego of smokkelspel zijn zulke spellen.

We hebben een mooi eigen terrein om onze blokhut en we mogen op het weiland met een klein stukje bos van onze buren. Ook gaan we regelmatig naar het grote bos Heumensoord en dan bouwen we prachtige hutten.
Als je bij de welpen bent, leer je spelenderwijs ook al scoutingvaardigheden. Bijvoorbeeld hoe je knopen legt, hoe een kampvuur wordt gemaakt en hoe je zelf moet koken.

Een paar keer in het jaar maken we met zijn allen een uitstapje naar een leuk speelpark of naar een museum.
We hebben ook elk jaar een winterkamp en een zomerkamp en dan slapen we in een blokhut of we kamperen in een patrouilletent.

Lijkt het je leuk wat we allemaal doen? Neem dan contact op met de welpenleiding via het email-adres: welpenleiding@traianus.nl

Tot snel!!

speltakteken_scouts

Scouts

Ben je een jongen of meisje in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar en je houdt van actie en avontuur, kom dan eens kijken bij de Scouts.

speltakteken_explorers

Explorers

Iedereen tussen de 14 en 17 kan explorer worden. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting.

stam

Stam

De Maximus stam is de oudste speltak van Scouting Traianus. De leden zijn in leeftijd van 18 t/m 23 jaar. Zij hebben hun eigen programma en kunnen daarbij ondersteund worden door een stamadviseur.