Scouts

10 – 14 jaar

Op dit moment hebben we nog geen scoutsgroep. We zijn wel druk bezig om een nieuwe welpengroep op te zetten. Hopelijk kunnen we later in het seizoen of een volgend seizoen een scoutsgroep starten. Als dat zover is, laten we dat weten op deze pagina. Hieronder kun je een indruk krijgen van hoe het er bij de scouts aan toegaat.

De nieuwe naam voor de speltakken “Gidsen” (meisjes) en “Verkenners/padvinders” is Scouts.

Ben je een jongen of meisje in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar en je houdt van actie en avontuur, kom dan eens kijken bij de Scouts.

Elke week komen de Scouts samen in het groephuis. Jullie maken dan in kleine groepjes, samen met de leiding, plannen voor je eigen programma.
Scouts zijn actief in de natuur; niet alleen wordt er ontdekt wat er groeit en bloeit of gekampeerd, maar ook kano-en, speurtochten en af en toe een kampvuur kunnen op het programma staan.
Nooit geleerd om een kaart te lezen? Altijd al willen weten hoe een kompas werkt? Bij Scouting leer je al gauw met deze dingen omgaan.
Tafel nodig? Van een paar stukken hout en een eindje touw maak je er een in no time.
Heb je niet zoveel zin om moe te worden dan kun je ook je creativiteit kwijt in fotografie, een geheime taal of toneel.

Naast deze activiteiten zijn er ook nog actviteiten met andere groepen, bijvoorbeeld de Scoutingwedstrijden. Natuurlijk gaan ook jullie een aantal keren een weekendje weg. Zomers is er ergens in Nederland een zomerkamp.

De leiding bestaat uit 2 of 3 oudere scoutingleden. In de spirit van Scouting zullen ze je meer begeleiden dan daadwerkelijk leiding geven. Ze helpen je met het organiseren van je programma en staan voor je klaar als er iets is. Scouting Nederland zorgt er voor dat ze deskundig en goed getraind zijn.

De scouts draaien op elke zaterdag middag van 14.00 uur tot 16.30 uur.

speltakteken_welpen

Welpen

Ben je tussen de 6 en 10 jaar? Dan zit je helemaal goed bij onze welpengroep.

speltakteken_explorers

Explorers

Iedereen tussen de 14 en 17 kan explorer worden. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting.

stam

Stam

De Maximus stam is de oudste speltak van Scouting Traianus. De leden zijn in leeftijd van 18 t/m 23 jaar. Zij hebben hun eigen programma en kunnen daarbij ondersteund worden door een stamadviseur.