Speltakken

Waarom Scouting?
Bij Scouting spelen kinderen buiten, ravotten in het bos of rond de blokhut. In Nederland beleven zo’n 90.000 kinderen bij Scouting de tijd van hun leven! Ze krijgen namelijk de kans en de ruimte om lekker wild te doen. En ze mogen helemaal zichzelf zijn. Geloofsovertuiging, cultuur, een beperking of een kind dat ietsje meer aandacht nodig heeft dan een ander, iedereen kan en mag meedoen! Ieder kind is bij Scouting welkom om op een leuke, avontuurlijke manier zijn of haar mogelijkheden te ontdekken!

Leeftijdsgroepen
Speltakken, zo noemen we bij Scouting de verschillende leeftijdsgroepen. Want ook al ben je bij Scouting welkom van je 5e jaar tot je 23e (en langer als leider of bestuurslid), dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen. Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd, en daar beleef je je wekelijkse avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannen en mogelijk is. Voor elke leeftijdsgroep is er een programma op maat.

Scouting Traianus heeft voor jeugdleden de volgende leeftijdsgroepen (de leeftijdsgrenzen zijn indicatief);

De Explorers (15 t/m 18 jaar) maken hun eigen avontuur. Vaak letterlijk over de grens. De wereld ligt aan hun voeten. Leiding is begeleiding geworden.

Als laatste is er de Stam (18+). Zij hebben hun eigen programma en kunnen daarbij ondersteund worden door een Stamadviseur. Tevens is er de mogelijkheid om door te groeien als (bege)leiding of een andere (bestuurs)functie te bekleden binnen de club.

speltakteken_explorers

Explorers

Iedereen tussen de 14 en 17 kan explorer worden. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting.

stam

Stam

De Maximus stam is de oudste speltak van Scouting Traianus. De leden zijn in leeftijd van 18 t/m 23 jaar. Zij hebben hun eigen programma en kunnen daarbij ondersteund worden door een stamadviseur.