Bezoek van de dierenbescherming

Wat gebeurt er als je als welpengroep een inzamelactie doet voor de Dierenbescherming? Dan komen ze langs! Mevrouw Chu van de Dierenbescherming Regio Brabant Noord – Gelderland Zuid kwam 11 april op bezoek bij de welpen van Scouting Traianus. Zij hebben maar liefst € 104,31 bij elkaar gesprokkeld dankzij het inzamelen van lege statieflessen. Een goede daad die gevierd mag worden!

Als dank voor hun bijzondere daad voor de dieren kregen ze allemaal een oorkonde van mevrouw Chu namens de Dierenbescherming.

Ook genoten de welpen van de verhalen en de informatie die zij kwam vertellen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er een dier in nood is? Wat doet de Dierenbescherming allemaal? En wist je dat een papegaai 50 jaar wordt?

De welpen mochten hun dierenkennis testen door middel van een mooie quiz, waar iedereen vol enthousiasme aan meedeed. Ze konden naar hartenlust vragen stellen. En het allerleukste was nog wel de Dierenambulance die mevrouw Chu had meegenomen. Ieder mocht een kijkje nemen –sommigen wel 3 keer!- en zelf ervaren hoe de chipreader werkt, hoe je een verwilderde kat kan vangen en een ziek dier met de brancard kan vervoeren.

Deze dag zal nog lang met veel plezier naar teruggekeken worden. Goed gedaan, welpen!

Deel dit:

Geef een reactie